Дългогодишно сътрудничество със Спортен клуб по бойни изкуства "Да Дао"

Дългогодишно сътрудничество със Спортен клуб по бойни изкуства "Да Дао" />

27/08/2024

Спортен клуб "Да Дао" провежда тренировки по бойни изкуства от 90-те години насам. Само в Пловдив клубът има 6 школи, по една във всеки квартал. През клуба преминават обучение стотици практикуващи на годишна база.

Да Дао е българско бойно изкуство

Да Дао е изчистено от мистика и предразсъдъци. Техниката на стила е базирана изцяло на физичните закони: динамиката, биомеханиката и многообразието на възможните движения на тялото са в основите на този боен спорт. В Да Дао винаги се търси най-краткия път до победата или обезвреждането на противника. Набляга се на физическите качества, но също така и на техническото и духовното развитие на практикуващите. Борбата и ударните похвати са синтезирани в няколко фулконтактни правилника за водене на бой.

Правилното възстановяване е от съществено значение

Ръководителят на клуба – ренсей Стоян Цветкашки смята, че само оптималната тренировъчна подготовка на състезателите не е достатъчна. Без добро енергообезпечаване и възстановяване високите спортни достижения са немислими в днешно време.

„Използваме продуктите на Нутрим за възстановяване, във всички периоди на подготовка на нашите състезатели. Съдържанието им е балансирано и най-близко по състав и количества до онова, от което се нуждаем.“, споделя ренсей Цветкашки.

Според философията на Да Дао, спортистите тренират непрофесионално, с приоритет запазване на здравето и спортното дълголетие на практикуващите. Добрата физическа форма не е цел на всяка цена в клуба. Затова и добавките, които се препоръчват за употреба, са по-близки до природните. „Стремежът ни е да запазим в по-дългосрочен план работоспособността на организма, свойствата на опорно-двигателния апарат и на нервната система, да поддържат добри функционални нива. В това отношение, продуктите на Нутрим, които използваме по специална препоръка на управителя на фирмата, проф. Бояджиев, оптимално покриват нуждите от витамини и минерали за възстановяване на състезателите ни.“

Нутрим подкрепя клуба по бойни изкуства "Да Дао"

„Сътрудничим си с Нутрим още от миналия век. Убеден съм, според начина им на действие, че доста от продуктите им са създадени специално заради нас и нашия клуб.“, къде на шега, къде – съвсем сериозно, твърди ренсей Цветкашки.

Неслучайно Нутрим са традиционен спонсор на републиканските турнири на Да Дао, сътрудничеството е двустранно: през годините спортистите от клуба са участвали в различни функционални и инструментални тестове, както и в попълване на въпросници, свързани с научноизследователската дейност на Нутрим.

„Бихме се радвали, ако приятелството ни продължи и занапред: това е сътрудничество, от което всички печелят, но най-вече спортът. Винаги се вълнуваме от новите разработки на Нутрим, нетърпеливи да разберем има ли още нещо, което може да подобри функционалното състояние на състезателите ни.“